Uluslararası Blackboard Konferansı

13-15 ve 20-22 Temmuz 2021 tarihlerinde online olarak Blackboard ile ilgili BbWorld 2021 konferansı gerçekleştirilecektir. Blackboard ile ilgili her türlü detayların sunulacağı bu konferansta yazılım, yönetim, eğitmen gibi farklı rollere ait oturumlar düzenlenmektedir. Ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek konferans için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak kayıt yaptırabilirsiniz.

Sempozyum Ana sayfası.

Kayıt için bağlantı adresi.

12 Temmuz 2021

Online Değerlendirme Kılavuzu

8 Nisan 2021 tarihinde Mühendislik fakültesinde düzenlenen online değerlendirme süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususların konuşulduğu yüzyüze toplantıda kullanılan sunum dosyasına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

Online Değerlendirme Kılavuzu

08 Nisan 2021

Blackboard Takvim Kullanımı

Blackboard takvim menüsü kullanılarak öğrencilerin ders ve etkinlikleri takvim üzerinde daha kolay takip etmesini sağlayabilmekteyiz.

07 Nisan 2021

Personel Otomatik E-Posta Oluşturma Sistemi

Dijital Dönüşüm kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi olarak bir yeni projemiz daha faaliyete alındı. Bu doğrultuda "Personel Otomatik Kurumsal Mail Oluşturma" ekranı tasarlanarak, yeni personelin hiçbir birime uğramaksızın kendi kurumsal mailini oluşturabilmesi sağlandı. Ayrıca ilgili sistemden personel ve öğrenciler kendilerine ait şahsi mail adreslerini öğrenebileceklerdir.

ETÜ ailesine duyurulur.

İlgili adres için buraya tıklayabilirsiniz.

23 Aralık 2020

Blackboard Bilgilendirme Toplantıları

10- 11 Aralık 2020 tarihlerinde Blackboard platformunun genel kullanımı ile ilgili online bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmiştir. Toplantılarda sırasıyla;

1. Kurs Sayfası Genel Kullanımı,
  2. Collaborate Kullanımı,
  3. Sınav ve Ödev Oluşturma,
  4. Senkron Sınav Ayarları,
  5. Soru Tipleri ve Hesaplanmış Formül Sorusu,
  6. Sınavlarda Dikkat Edilecek Hususlar,
  7. Dönem Sonunda Yapılması Gereken İşlemler uygulamalı olarak gösterilmiştir.

10 Aralık 2020

Üniversite Bilgi ve Yönetim Sistemi (ÜBYS)

Dijital Dönüşüm kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi prestijini artırmak maksadıyla bilginin tek bir veritabanı üzerinden yönetilmesi ve entegre sistemlerle çalışılmasının gerekliliği kanaatinin ofisimiz tarafından paylaşılmasıyla birlikte T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın ’Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’ Projesi kapsamında geliştirilen Üniversite Bilgi ve Yönetim Sistemi (ÜBYS) 08.06.2020 tarihi itibariyle üniversitemizde kullanılmaya başlandı.

08 Haziran 2020

Online Eğitimde Merak Ettikleriniz

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK ile 25.03.2020 tarihinde Dijital Söyleşi gerçekleştirilecektir.

25 Mart 2020

ETÜ Tek Giriş Sistemi

Dijital Dönüşüm kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi olarak "Tek Giriş Sistemi"'ne geçildi ve e-Devlet/SAML entegrasyonları gerçekleştirildi.

25 Kasım 2019

ETÜ’de Dijital Dönüşüm Başladı

İnternet ve dijital teknolojilerin baş döndürücü bir hızla gelişip tüm sektörleri temelinden sarstığı bir dönemde, Erzurum Teknik Üniversitesi bu değişime ayak uydurarak “Karma Öğrenme (Blended Learning)”, “Ters-yüz Sınıf (Flipped Classroom)” gibi eğitimde dijital yaklaşımları uygulamak için çalışma başlattı.

Dijital nesil olarak adlandırılan öğrencilere daha iyi eğitim vermek amacıyla, dünyanın en iyi Öğrenme Yönetim Sistemlerinden (Learning Management System) biri olan “Blackboard” programının eğitimi, öğretim elemanlarımızın katılımıyla Uzman Mr. Mike Highfield tarafından verilmeye başlandı. Dört gün sürecek eğitim sonucunda, dijital eğitim teknolojilerinin Erzurum Teknik Üniversitesinde uygulanmasında önemli bir aşamaya gelinmiş olacaktır.

Eğitim-öğretim alanında başlatılan dijital dönüşüm ile derslere aktif katılımı sağlanacak olan öğrencilerimiz, dersteki motivasyonlarını ve başarılarını artırmanın yanı sıra günümüzün en önemli yetkinliklerden biri olan dijital okur-yazarlık yeteneği de kazanmış olacaklardır.

22 Eylül 2019